Loading...
Skip to Content

Biofortification of natural Vitamin B12 in plant-food

Hochschule Fulda

Lu Gao
#wettbewerb #2021
Hochschule Fulda

Vegan culture in Germany prioritizes unprocessed, natural, and wholesome products, more specifically organic, with no additives. This credo has a fallacy, however: the fact that one essential nutrient, vitamin B12, cannot be provided. This led to our study of alternative ways to include vitamin B12 organically, rather than synthesizing it in a laboratory. In our first study, we were able to enrich B12 contents in bread with an active B12 producing probiotic strain. However, the complexity and long period of the fermentation process is often a problem for the manufactures. To overcome this, we leveraged the existing work with other B12 producing lactic acid bacteria. Such as the yoghurt-type fermentation, which has a short fermentation period and rapid acidification provide microbial safety and cost-effectiveness for the manufactures. We then came up with a revolutionary idea: the development of an optimized co-fermentation process combining both bacteria species that can reduce the complexities and enhances significantly the level of vitamin B12, meanwhile ensuring microbial safety in the production. To our knowledge, there is no natural enriched B12 product available on the market. We have started developing various cereal-based fermentation with potential strains, which would enlarge the variety of the traditional market segmentation.

Zurück

Weitere Projekte

  • #wettbewerb #2017

    Cucina de Masalchi

    Traditionelles Superfood in neuer Verkleidung. Die Volksheilkunde spricht von magenberuhigend bis antidepressiv. Die Wissenschaft findet Hinweise auf antikarzinogene Wirkung, sowie regulierende Wirkungen auf Blutfettwert und Zuckerspiegel. Die Vorteile, die eine Gewürz- und Kräuterküche bringen, sind beträchtlich. Durch den hohen Gesundheitswert der Kräuter und Gewürze kann der Nutzer sein Wohlbefinden erhöhen...

    mehr erfahren
  • #wettbewerb #2017

    Gapster

    Die Auswahl und Rekrutierung geeigneten Personals ist angesichts des demographischen Wandels eine der gravierendsten Herausforderungen für die Zukunftsfähigkeit von Unternehmen. Gapster entwickelt eine Online-Plattform zur Rekrutierung von Talenten für alle Karrierestufen von Unternehmen...

    mehr erfahren
  • #wettbewerb #2018

    Abfallvergasung

    Die Problematik der Abfallverwertung gehört zu den größten Herausforderungen der modernen Gesellschaft. Von den weltweit anfallenden Kunststoffabfällen landen 79% auf Deponien, oder schlimmer, in der Umwelt. Selbst in Deutschland liegt die Recyclingrate bei nur 43%. Der Hauptanteil von 55% wird derzeit verbrannt, wodurch ein Großteil der integrierten Ressourcen endgültig verloren geht...

    mehr erfahren

Mit freundlicher Unterstützung

Netzwerkpartner